КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Білоцерківська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Березень 2024  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 12:23

    Головна » Архів матеріалів
    10 листопада – Всесвітній день науки
    Всесвітній день науки або офіційно – Всесвітній день науки в ім'я миру і розвитку – відзначається у світі щорічно 10 листопада.

    Проведення цього дня було рекомендоване ще у 1999 році на Всесвітній науковій конференції, що проводилася у Будапешті.
    ЮНЕСКО заснувала Всесвітній день науки, проголосивши його на загальній конференції у 2001 році. У глобальному масштабі цей день був уперше відзначений 10 листопада 2002 року.

    Мета «Всесвітнього дня науки» – підвищення усвідомлення світовою громадськістю користі науки для минулого, теперішнього і майбутнього у розвитку людства. Цей День не є вихідним днем, проте у багатьох країнах проходять різноманітні заходи на підтримку «Всесвітнього дня науки». Зокрема, ЮНЕСКО ... Читати далі »
    Переглядів: 621 | Додав: adminbc | Дата: 14.11.2011

    9 листопада в Україні відзначається День української писемності та мови. Як свято духовності українського народу запроваджено Указом Президента України у 1992 році на знак затвердження великого національного надбання, коштовного скарбу, який поєднує досвід, мрії і надії мільйонів людей, подвижників українського слова.

    Саме мова є душею нації, її генетичним кодом, адже у її глибинах народилося культурне надбання, яким може пишатися наш народ. Цього ж дня православна церква вшановує пам’ять святого преподобного Нестора-літописця.

    Науковцями встановлено, що українська мова почалася з писемності, витоки якої йдуть з далекого минулого. Давньоруські літописи є дорогоцінними реліквіями історії, науки, літератури та культури, які й сьогодні вражають глибиною мудрості, далекоглядно ... Читати далі »

    Переглядів: 553 | Додав: adminbc | Дата: 10.11.2011

    «Насильство в освітньому середовищі» – питання міжнародної конференції в Москві
    Заступник Голови Профспілки Сергій Романюк взяв участь у роботі Міжнародної конференції «Насильство в освітньому середовищі. Причини, тенденції загострення, пошук рішень», що відбулася 1 листопада 2011 року у Москві.

    Організаторами Конференції виступили Загальноросійська Профспілка освіти, Інтернаціонал освіти і Московський державний психолого-педагогічний університет.

    Мета Конференції – визначення причин виникнення і поширення насильства в середовищі освіти, перш за все, щодо вчителів і означити шляхи виходу з таких ситуацій.

    Конференція об’єднала представників ... Читати далі »
    Переглядів: 635 | Додав: adminbc | Дата: 04.11.2011

    Практичне застосування окремих норм закону «Про зайнятість населення» – лист Мінсоцполітики України

    З 1 жовтня 2011 року набрав чинності Закон України «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи» яким, зокрема, внесено зміни до підпункту «г» пункту 1 статті 5 Закону України «Про зайнятість населення».

    Відповідно до цих змін працівникам, які втратили роботу у зв'язку зі змінами в організації виробництва і праці, право дострокового виходу на пенсію надається за півтора року до досягнення ними пенсійного віку, встановленого статтею 26 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», або віку, що дає право на призначення пенсії відповідно до законів України «Про державну службу», «Про статус народного депутата», «Про проку ... Читати далі »

    Переглядів: 559 | Додав: adminbc | Дата: 04.11.2011

    Уряд виділив додатково 368 млн. грн для зарплат бюджетників в регіонах

    До місцевих бюджетів додатково спрямовано 368 820,6 тис. гривень. Відповідну постанову Кабінет Міністрів ухвалив 31 жовтня цього року.

    Уряд виділив кошти для забезпечення соціально-захищених видатків місцевих бюджетів. Гроші буде направлено на оплату праці працівників бюджетних установ для недопущення будь-якої заборгованості з цих виплат.

    Зокрема, кошти будуть витрачені на заробітну плату освітянам, лікарям, працівникам сфери культури, іншим категоріям бюджетників.

    Додаткові дотації вирівнювання з держбюджету отримають більшість обласних бюджетів. Серед найбільших фінансових вливань кошти для Івано-Франківської області – 31,3 млн. грн, Львівської – 32,7 млн. грн, Сумської – 24,8 млн. грн, Ч ... Читати далі »
    Переглядів: 553 | Додав: adminbc | Дата: 04.11.2011

    28 жовтня 2011 року на базі Центру культури та мистецтв Національного авіаційного університету відбувся III Всеукраїнський з'їзд працівників освіти «Про стан освіти в Україні та Національну стратегію розвитку освіти в Україні на 2012-2021 роки».

    На виконання Указу Президента України щодо проведення Всеукраїнського з'їзду працівників освіти у серпні-вересні 2011 року проведено обласні, Київська та Севастопольська міські виборчі конференції працівників освіти, у жовтні – З'їзд працівників освіти в АР Крим.

    Роботу З’їзду відкрив міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник. У пленарному засіданні взяв участь та виступив перед освітянською спільнотою Прем'єр-міністр України Микола Азаров.

    У роботі З'їзду взяли участь майже 1000 делегатів з усіх регіоні ... Читати далі »
    Переглядів: 591 | Додав: adminbc | Дата: 31.10.2011

    28 жовтня 2011 року на базі Центру культури та мистецтв Національного авіаційного університету відбувся III Всеукраїнський з'їзд працівників освіти «Про стан освіти в Україні та Національну стратегію розвитку освіти в Україні на 2012-2021 роки».

    На виконання Указу Президента України щодо проведення Всеукраїнського з'їзду працівників освіти у серпні-вересні 2011 року проведено обласні, Київська та Севастопольська міські виборчі конференції працівників освіти, у жовтні – З'їзд працівників освіти в АР Крим.

    Роботу З’їзду відкрив міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник. У пленарному засіданні взяв участь та виступив перед освітянською спільнотою Прем'єр-міністр України Микола Азаров.

    У роботі З'їзду взяли участь майже 1000 делегатів з усіх регіоні ... Читати далі »
    Переглядів: 515 | Додав: adminbc | Дата: 31.10.2011

    ЦК Профспілки працівників освіти і науки України внесено МОНмолодьспорту узагальнені пропозиції до проекту Національної стратегії розвитку освіти в Україні на 2012-2021 роки propoz-nac-strateg-14.10.11.doc [134 Kb] (завантажень: 130).
    Профспілка вважає, що в цьому документі має бути окремий розділ стосовно соціальних гарантій учасників навчально-виховного процесу, в якому необхідно передбачити положення щодо удосконалення системи оплати праці, забезпечення державних гарантій педагогічним, науково-педагогічним працівникам та спеціалістам закладів освіти відповідно до статті 57 Закону України "Про освіту"тощо.
    Категорія: Офіційні документи та повідомлення
    Переглядів: 723 | Додав: adminbc | Дата: 19.10.2011

    17 жовтня 2011 року у столиці відбулася Всеукраїнська акція профспілок проти бідності в Україні, ініційована Федерацією профспілок України, з нагоди Міжнародного дня боротьби з бідністю у рамках Осіннього наступу профспілок.
    Понад тисяча членів Профспілки працівників освіти і науки України, на чолі з Головою Профспілки Георгієм Трухановим, підтримали солідарну акцію ФПУ і освітяни приєдналися до багатотисячного загону – представників трудових колективів підприємств, установ, організацій всіх галузей економіки з багатьох регіонів України.
    Категорія: Офіційні документи та повідомлення » Інформація про найважливіші події Детальніше



    17 жовтня – Міжнародний день боротьби за ліквідацію бідності

    17 жовтня 2011

    У 1992 році Генеральна Асамблея ООН оголосила ... Читати далі »
    Переглядів: 500 | Додав: adminbc | Дата: 19.10.2011

    Головна

    ІІІ Всеукраїнський з'їзд освітян відбудеться 28 жовтня

    Сьогодні, 12:26

    28 жовтня 2011 року у Києві відбудеться ІІІ Всеукраїнський з’їзду працівників освіти, згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 12 жовтня ц.р.
    Завдання з’їзду – здійснити серйозний аналіз сучасного стану та проблем освітньої галузі, узагальнити вітчизняний і світовий досвід, визначити основні напрями подальшого розвитку освіти.
    З часу проведення ІІ Всеукраїнського з’їзду працівників освіти сталися значні структурні і якісні зміни. Зокрема, оновлено нормативно-правову базу, здійснено заходи щодо модернізації змісту організації освіти, запроваджено профільне навчання в середній загальноосвітній школі та зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень учнів.
    Катего ... Читати далі »
    Переглядів: 564 | Додав: adminbc | Дата: 14.10.2011

    « 1 2 ... 22 23 24 25 26 »
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Конструктор сайтів - uCoz