КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Білоцерківська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Листопад 2017  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    27282930

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 22:09

    Головна » 2017 » Листопад » 30 » Акція
    15:29
    Акція

    Профспілки проведуть інформаційне пікетування органів державної влади

    Провести в Києві 6 грудня – напередодні розгляду проекту Державного бюджету на 2018 рік – профспілкову акцію у формі інформаційного пікетування органів державної влади постановила Президія Федерації профспілок України на позачерговому засіданні 27 листопада 2017 року. Вів засідання Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий.

    Головним на порядку денному президії ФПУ стало питання щодо подальших дій ФПУ з реалізації вимог профспілок на захист конституційних прав та соціально-економічних інтересів працівників.

    З метою реалізації завдань, які стоять перед Федерацією профспілок України у бюджетному процесі, та у зв’язку із реалізацією реформ у різних сферах соціально-економічного розвитку країни, ініційовано проведення зустрічі із представниками влади та додаткові консультації із відповідними міністерствами.

    Питання реалізації доручень Кабінету Міністрів України та подальша робота із просування профспілкових пропозицій до проекту Державного бюджету і реформ, що реалізуються в країні, потребує формування консолідованого плану дій та створення відповідних робочих груп за участі фахівців Федерації професійних спілок України, її членських організацій.

    ВИМОГИ

    учасників інформаційного пікетування органів державної влади

    1. У Державному бюджеті України на 2018 рік встановити мінімальну заробітну плату на рівні не нижче фактичного прожиткового мінімуму – не менш ніж 4023 грн.

    Гарантувати фінансування вищих навчальних закладів І–ІІ рівня акредитації за рахунок коштів Державного бюджету України для підготовки фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст» з метою забезпечення їх сталої роботи та недопущення заборгованості із заробітної плати і стипендій.

    2. Встановити розмір посадового окладу (тарифної ставки) працівника (робітника) І тарифного розряду на рівні, що перевищує розмір мінімальної заробітної плати.

    3. Погасити до кінця року заборгованість з виплати заробітної плати на всіх підприємствах-боржниках і не допускати її виникнення у подальшому.

    4. Зупинити деіндустріалізацію України, прийняти Програму розвитку промислового комплексу, зберегти трудовий потенціал і його підготовку до роботи в нових конкурентних умовах.

    Щорічно збільшувати кількість сучасних високопродуктивних робочих місць не менш ніж на 20%, 26 млн громадян працездатного віку мають право на працю і гідне життя.

    5. Знизити непосильні для населення ціни на природний газ, електроенергію та тарифи на житлово-комунальні послуги, виходячи з платоспроможності заробітних плат, пенсій, стипендій.

    6. Забезпечити гарантовані Конституцією України права громадян на доступну і якісну медичну допомогу, запровадити загальнообов’язкове медичне соціальне страхування і відновити санаторно-курортне лікування працюючих (застрахованих осіб).

    7. Не допустити зниження існуючого рівня прав і гарантій працівникам та їх представникам при прийнятті Трудового кодексу України.

    За інформацією ФПУ

    Переглядів: 316 | Додав: adminbc | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Конструктор сайтів - uCoz