КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Білоцерківська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Жовтень 2014  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 12:38

    Головна » 2014 » Жовтень » 16 » Мітинг - 15 жовтня.
    12:40
    Мітинг - 15 жовтня.
    Профспілки вимагають від Уряду зупинити антисоціальний наступ!
    Профспілки вимагають від Уряду зупинити антисоціальний наступ!«Реформи на користь людей, а не олігархів!», «Зупинити антисоціальну агресію!», «Надійна робота і гідна зарплата – це європейський шлях», «Економія на зарплаті працівників – антидержавна!», «Мільйони українців чекають від реформ роботи і зарплати, а не соціальних обрізань», - ці та аналогічні лозунги стали домінуючими під час Всеукраїнської попереджувальної акції протесту профспілок, яка відбулась 15 жовтня під стінами Кабінету міністрів України.

    Профспілки пікетували будинок Уряду у рамках дій за гідну працю та боротьби з бідністю. Ця акція була ініційована Федерацією профспілок України. А рішення про її проведення було прийнято на Всеукраїнському форумі профспілок «За гідну працю і добробут людини», якій відбувся 7 жовтня..

    Як зазначалось у виступах учасників акції, профспілки виступають проти скорочення робочих місць і заморожування заробітних плат, пенсій, економії бюджетних коштів виключно за рахунок працюючого населення, пенсіонерів, членів їхніх сімей, вибірковості Уряду в проведенні соціального діалогу і прийняття суспільно важливих рішень без врахування позиції профспілок.

    Стурбованість профспілок викликають також підвищення цін та тарифів в умовах падіння реальних доходів, безправ’я людей у трудових відносинах, поширення нелегальної зайнятості без законного захисту та безпеки праці. Виступаючи наголошували, що не можна допустити позбавлення працівників і їхніх дітей санаторно-курортного лікування та оздоровлення, руйнації в цілому ефективно працюючої самоврядної системи соціального страхування.

    Багатотисячний мітинг, в якому взяли участь представники галузевих профспілкових організацій та регіональних об’єднань профспілок, відкрив Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий.

    Учасники акції ухвалили вимоги до Кабінету міністрів України, а також звернення до Верховної Ради України і Глави держави щодо соціально-економічного захисту працівників. Було також затверджено склад делегацій повноважних представників профспілок для вручення цих вимог та звернень адресатам. Одноголосно було обрано керівником делегації, якої доручено передати вимоги Кабінету міністрів Голову ФПУ Григорія Осового, двох інших делегацій – заступників Голови ФПУ Сергія Кондрюка та Євгена Драп’ятого.

    Професійні спілки України вимагають:

    1.Зберегти та створити достатню кількість сучасних робочих місць, особливо для молоді.
    2.Не допустити зупинки державних підприємств через обмеження в енергоресурсах.
    3.Погасити зарплатні борги та забезпечити виплати застрахованим особам в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, зокрема в зоні проведення АТО, та підтримати законодавчі пропозиції профспілок щодо надійного захисту права працівника на своєчасне отримання винагороди за працю.
    4.Жорстко боротись з тіньовою економікою і ухиленням від сплати податків.
    5.Підвищити з 1 січня 2015 року рівень мінімальної заробітної плати, пенсії, прожиткового мінімуму не менш ніж на рівень інфляції за 2014 рік і відновити повноцінну індексацію трудових доходів, пенсій і соціальних виплат.
    6.Ліквідувати дискримінацію в оплаті праці працівників бюджетної сфери і зайнятих на державний службі та в органах місцевого самоврядування.
    7.Повернути державним інспекціям скасоване право вільного доступу до робочих місць для гарантованого захисту трудових прав, життя та здоров’я кожного працівника.
    8.При проведенні економічних реформ забезпечити поступове досягнення європейських соціальних стандартів.
    9.Забезпечити ефективний соціальний діалог з профспілками та розпочати переговори з укладення нової Генеральної угоди, галузевих та територіальних угод, виходячи із засад, оголошених Президентом України в Стратегії реформ 2020 та Угоді про асоціацію Україна-ЄС.

    Профспілки закликали Уряд невідкладно розпочати діалог із соціальними партнерами для визначення практичних завдань, строків, індикаторів та механізмів реалізації основної мети реформ – досягнення європейських стандартів життя, передусім у сферах зайнятості, оплати, безпеки праці, оподаткування, соціального розвитку, ефективного використання виробничого та трудового потенціалу країни, для успішної конкуренції на світових ринках.

    Профспілки вимагають від Уряду зупинити антисоціальний наступ!Профспілки вимагають від Уряду зупинити антисоціальний наступ!Профспілки вимагають від Уряду зупинити антисоціальний наступ!Профспілки вимагають від Уряду зупинити антисоціальний наступ!Профспілки вимагають від Уряду зупинити антисоціальний наступ!Профспілки вимагають від Уряду зупинити антисоціальний наступ!Профспілки вимагають від Уряду зупинити антисоціальний наступ!Профспілки вимагають від Уряду зупинити антисоціальний наступ!
     
     
     
     
    Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України © 2010 - 2011 bigmir)net TOP 100
     
    Переглядів: 494 | Додав: adminbc | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Конструктор сайтів - uCoz