КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Білоцерківська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Січень 2015  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 13:21

    Головна » 2015 » Січень » 13 » Податок на нежитлову нерухомість
    15:00
    Податок на нежитлову нерухомість
    Запроваджено податок на нежитлову нерухомість
    9 січня 2015
    Запроваджено податок на нежитлову нерухомістьЗ 1 січня 2015 року набрав чинності Закон України від 28.12.2014 № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи».

    Вказаним законом, зокрема, викладено у новій редакції статтю 266 Податкового кодексу України, якою регулюється оподаткування нерухомого майна. Новою нормою податкового кодексу передбачається введення податку на нежитлову нерухомість.

    Повноваження щодо встановлення ставки податку делеговані місцевим органам влади. Органам місцевого самоврядування рекомендовано до 1 лютого 2015 року переглянути рішення щодо встановлення на 2015 рік податку на житлову нерухомість, а також прийняти та оприлюднити рішення щодо встановлення у 2015 році податку на об'єкти нежитлової нерухомості.

    Платниками податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості.

    Не підлягають оподаткуванню будівлі дитячих будинків сімейного типу, гуртожитки, житлова нерухомість непридатна для проживання, зокрема, у зв'язку з аварійним станом, а також житло, яке належить дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, дітям-інвалідам, які виховуються одинокими матерями (батьками), але не більше одного такого об'єкта на дитину.

    Не є об'єктом оподаткування нежитлова нерухомість, що використовується суб'єктами господарювання малого та середнього бізнесу, які здійснюють свою діяльність в малих архітектурних формах (МАФ) і на ринках; будівлі промисловості, споруди сільськогосподарських товаровиробників, призначені для використання безпосередньо у сільськогосподарській діяльності, а також об'єкти житлової та нежитлової нерухомості, що перебувають у власності громадських організацій інвалідів та їхніх підприємств.

    Ставка податку за 1 кв. м загальної площі об’єктів житлової та нежитлової нерухомості для фізичних і юридичних осіб встановлюється за рішенням сільської, селищної або міської ради в залежності від місця розташування (зональності) та типів таких об'єктів нерухомості у розмірі, що не перевищує 2% розміру мінімальної заробітної плати на рік (виходячи з розміру МЗП станом на 1 січня 2015 року (1218 грн) ставка податку складає 24,36 грн.

    Закон передбачає зменшення бази оподаткування житлової нерухомості для фізичних осіб: квартири – на 60 кв. м.; будинку – на 120 кв. м.; у разі одночасного перебування у власності квартири та будинку – на 180 кв. м. Сільські, селищні, міські ради можуть збільшувати граничну межу житлової нерухомості, на яку зменшується база оподаткування.

    Податок сплачується: фізичними особами – протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення (таке повідомлення надсилається до 1 липня); юридичними особами – авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом.

    За рішенням органів місцевого самоврядування пільги з податку на нерухомість можуть встановлюватися для юридичних осіб, які використовують таку нерухомість для забезпечення діяльності, передбаченої статутами, які зареєстровані у встановленому законом порядку.

    Пільги щодо податку для фізичних осіб не надаються на об’єкт оподаткування, якщо його площа перевищує п’ятикратний розмір неоподатковуваної площі, затвердженої рішенням органів місцевого самоврядування, а також на об’єкти оподаткування, що використовуються з метою отримання доходів.
     
    Завантажити документ zakon_71.doc [1,27 Mb] (завантажень: 64)
     
    Юридичний відділ ЦК Профспілк
    Переглядів: 1030 | Додав: adminbc | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Конструктор сайтів - uCoz