КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Білоцерківська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Квітень 2024  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 09:36

    Головна » Архів матеріалів
    15 квітня усі християнські церкви світу відзначають Великдень – свято Воскресіння Господнього, яке є головним для християн.

    За писаннями Христове Воскресіння відбулося дуже рано в неділю, третього дня після смерті Сина Божого. Звідси існує дуже давній звичай, який нагадує, що пасхальний піст закінчується в суботу вночі і воскресні торжества починаються опівночі або на світанку, як власне і саме богослужіння.

    Великодні торжества розпочинаються обходом довкола церкви під звуки дзвонів. Цей обхід є символом ходу жінок-мироносиць в неділю вранці до Господнього гробу. Після обходу, перед зачиненими дверима церкви, наче перед запечатаним Божим гробом, починається воскресна Утреня. Тут перший раз чуємо радісне: «Христос воскрес! Славімо його!».

    Традиції Великодня

    Вели ... Читати далі »
    Переглядів: 491 | Додав: adminbc | Дата: 19.04.2012

    15 квітня усі християнські церкви світу відзначають Великдень – свято Воскресіння Господнього, яке є головним для християн.

    За писаннями Христове Воскресіння відбулося дуже рано в неділю, третього дня після смерті Сина Божого. Звідси існує дуже давній звичай, який нагадує, що пасхальний піст закінчується в суботу вночі і воскресні торжества починаються опівночі або на світанку, як власне і саме богослужіння.

    Великодні торжества розпочинаються обходом довкола церкви під звуки дзвонів. Цей обхід є символом ходу жінок-мироносиць в неділю вранці до Господнього гробу. Після обходу, перед зачиненими дверима церкви, наче перед запечатаним Божим гробом, починається воскресна Утреня. Тут перший раз чуємо радісне: «Христос воскрес! Славімо його!».

    Традиції Великодня

    Вели ... Читати далі »
    Переглядів: 525 | Додав: adminbc | Дата: 19.04.2012

    4 квітня 2012 року розпочав свою роботу веб-сайт Чернігівської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України – www.pon.cn.ua.

    Сайт був створений для розширення інформаційної корпоративної мережі Профспілки та задля об’єднання великої профспілкової родини освітян у безмежних просторах Інтернету.

    Відтепер спілчани Чернігівщини матимуть змогу отримувати найактуальнішу інформацію про діяльність обласної організації Профспілки.
    На сайті уже розміщено базу нормативних документів, актів та консультацій щодо соціально-економічного, правого захисту спілчан.

    У День народження нового профспілкового ресурсу ми щиро вітаємо колектив Чернігівської обласної організації Профспілки з появою незалежного, сучасного інформаційного каналу, який забезпечуватиме опе ... Читати далі »
    Переглядів: 564 | Додав: adminbc | Дата: 06.04.2012

    Органами Пенсійного фонду України проведено перерахунки пенсій з 1 квітня у зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму.

    Прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, збільшено з 1 квітня до 838 гривень. У зв’язку з цим мінімальні розміри пенсій збільшено до цього рівня.

    Крім цього, проведено перерахунки надбавок, підвищень, доплат, додаткових пенсій, розміри яких визначаються від прожиткового мінімуму.
    Переглядів: 450 | Додав: adminbc | Дата: 05.04.2012

    День Святого Валентина – свято усіх закоханих

    День Святого Валентина – сьогодні одне з найулюбленіших свят молоді та усіх закоханих. Воно дуже давнє і допоки справжня історія дійшла до наших часів, обросла безліччю легенд.

    Легенди свята

    Християнська легенда свідчить, що Валентин жив в ІІІ столітті н.е. у римському місті Тернії. У цей період Римом правив імператор Юлій Клавдій ІІ, який прагнув завоювати світ. Але на заваді стала проблема – замала кількість вояків у римській армії, адже це не дозволяло робити масштабні військові походи. Причиною цих проблем Клавдій почав вважати шлюб, який вимагав від чоловіка залишатися біля сім’ї та піклуватися про дружину та дітей, а тому заборонив обряд вінчання. У кожному неодруженому чоловікові імператор бачив потенційного солдата ... Читати далі »
    Переглядів: 801 | Додав: adminbc | Дата: 14.02.2012

    МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ  УКРАЇНИ

    НАКАЗ

    ... Читати далі »

    Переглядів: 539 | Додав: adminbc | Дата: 16.01.2012

    Шановні освітяни!

    Всі ми в очікуванні святкової пори – Новорічних та Різдвяних свят. Це особливий час, коли ми згадуємо найкращі події року, що минає, плануємо, мріємо про майбутнє.

    Підсумовуючи найбільш знакові події 2011 року, хочу відзначити, що ми прожили непростий, але багатий на здобутки й події рік. В умовах фінансово-економічної нестабільності Профспілка працівників освіти і науки України залишалася вірною своїм принципам і завжди стояла на захисті соціально-економічних та трудових прав людей жертовної праці – освітян.

    До вагомих здобутків року можна із впевненістю віднести підписання Галузевої угоди на 2011-2015 роки між Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України та Центральним комітетом Профспілки працівників освіти і науки України. Це свідчення ... Читати далі »
    Переглядів: 493 | Додав: adminbc | Дата: 28.12.2011

    В Україні день святого Миколая – одне з найбільш улюблених і радісних свят дітей. За повір'ям, в ніч на 19 грудня Святий Миколай сходить з небес до малюків. Звідки він бачив, як вони поводилися цілий рік, – ніхто не відає. Проте слухняних святий обдаровує подарунками, а неслухам – дає настанови на те, як виправитися і отримати солодощі наступного року.
    День Святого Миколая здавна був значним і веселим святом, а в багатьох містах і селах того дня припадало храмове свято (тільки в Києві на Подолі є три церкви Святого Миколая – і кожну супроводить давня легенда.)
    У різних місцях миколаївські гуляння мали різноманітні назви й особливості, обходження дворів, миколаївські колядки, миколаївські скрипники (змагання музик) тощо.

    До цього дня випікають спеціальне печиво – «миколайчик ... Читати далі »
    Переглядів: 515 | Додав: adminbc | Дата: 19.12.2011

    Уже 20 років поспіль 6 грудня відзначається День Збройних Сил України. Незважаючи на невелику офіційну історію українського війська, справжній вік нашої армії сягає кількох століть, адже її бойові традиції формувалися у важких випробуваннях, з часів Київської Русі до Великої Вітчизняної війни. Свято відзначається щорічно в день ухвалення в 1991 році закону України «Про Збройні Сили України».

    Сьогодні ми вшановуємо усіх військових, які у лавах Збройних Сил України служать справі зміцнення обороноздатності та підвищення безпеки нашої держави. У пам'яті сучасників і майбутніх нащадків назавжди збережуться подвиги багатьох поколінь воїнів-захисників, їх безмежна відданість і любов до рідної землі.

    6 грудня – це також свято усіх чоловіків, які захищають спокій власних домівок, лиц ... Читати далі »
    Переглядів: 638 | Додав: adminbc | Дата: 06.12.2011

    Питання якості та реформування освіти в посткризовий період неодноразово ставали на порядку денному з’їздів, круглих столів та зібрань міжнародного рівня у 2011 році. Світові тенденції розвитку обумовлюють потребу в істотному оновленні національних освітніх систем і ця проблема сьогодні є значущою для багатьох країн.

    Як уже повідомлялося, у липні 2011 року у м. Кейптаун (Південно-Африканська Республіка) відбувся VI Конгрес Інтернаціоналу Освіти, у роботі якого взяла участь делегація Профспілки працівників освіти і науки України на чолі з Головою Георгієм Трухановим.

    У ході роботи Конгресу було прийнято програмні документи щодо подальшої освітньої політики. Основні з них:

    – «Основні напрями політики Інтернаціоналу Освіти в сфері освіти (Якісна освіта – основа майбутньог ... Читати далі »
    Переглядів: 498 | Додав: adminbc | Дата: 06.12.2011

    « 1 2 ... 20 21 22 23 24 25 26 »
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Конструктор сайтів - uCoz