КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Білоцерківська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Травень 2011  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 14:50

    Головна » 2011 » Травень » 12 » Із вступного слова М.Азарова на засіданні Кабінету Міністрів
    10:51
    Із вступного слова М.Азарова на засіданні Кабінету Міністрів
    Шановні члени Уряду!

    В умовах, коли в світі дорожчає нафта, продовольство, а слідом за цим – практично всі товари, і коли таке подорожчання неминуче з імпортом приходить в Україну, Уряд першочергову увагу приділяє підвищенню соціального захисту і тому, щоб доходи громадян не відставали від подорожчання життя. Це є головне завдання соціально-економічної політики.

    Ні для кого не секрет, що внаслідок популістських дій попередньої влади в оплаті праці сформувались перекоси та диспропорції.

    З одного боку – рівень заробітної плати надзвичайно низький, а з іншого – зрівнялівка в оплаті праці викликає відчуття несправедливості. Особливо актуальна ця проблема для освітян, медиків, працівників культури та інших працівників бюджетної сфери.

    За чотири місяці поточного року економіка продемонструвала зростання приблизно на 5%, доходи Державного бюджету порівняно з минулим роком також зросли. Тому, згідно з дорученням Президента України, відповідно до відновлення економіки, Уряд починає прискорене підвищення заробітної плати для працівників бюджетної сфери.

    Вчора я зустрічався з представниками профспілок працівників освіти і охорони здоров’я. Ми домовилися, що Уряд прискорить виконання зобов’язань, які він взяв за Генеральною угодою з профспілками і роботодавцями.

    З 1 липня 2011 року буде достроково збільшено розмір посадового окладу працівника 1 тарифного розряду. Нагадаю, що чергове збільшення планувалося з 1 жовтня. Таким чином, на три місяці раніше ми здійснюємо ліквідацію розриву між посадовим окладом та мінімальною заробітною платою. Більш того, ми розпочинаємо ліквідацію зрівнялівки в оплаті праці працівників 1-7 тарифних розрядів. Таке підвищення стосується 3,5 млн. працівників.

    Завдяки таким крокам заробітна плата, наприклад вчителя, підвищиться поточного року на 170 грн., лікаря-хірурга – на 200 грн.

    Уряд запроваджує виплату одноразової грошової допомоги випускникам медичних та фармацевтичних вузів, які виявили бажання працювати в сільській місцевості та селищах міського типу і уклали договір на строк не менше 3-х років, а також молодим спеціалістам, які працюватимуть на посадах лікарів загальної практики: сімейних лікарів, дільничних лікарів-педіатрів та лікарів-терапевтів.

    Величина такої виплати дорівнює п’ятикратному розміру мінімальної заробітної плати. Тобто цьогорічний випускник зможе отримати майже 5 тис. грн.

    З 1 липня 2011 року медичним та фармацевтичним працівникам, які підвищують свою кваліфікацію з відривом від роботи, буде зберігатись середня заробітна плата за місцем роботи.

    Крім того, для працівників сфери охорони здоров’я встановлюється виплата так званих «оздоровчих» в розмірі одного посадового окладу. Ця норма для медичних та фармацевтичних працівників буде діяти з 1 січня 2012 року.

    Також з 1 вересня цього року встановлюється виплата надбавки за вислугу років працівникам соціальної сфери – від 10 до 30 відсотків від посадового окладу. Її будуть отримувати працівники будинків-інтернатів, реабілітаційних центрів і т.д.

    Переглядів: 566 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Конструктор сайтів - uCoz