КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Білоцерківська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Листопад 2011  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    282930

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 24.04.2024, 21:28

    Головна » 2011 » Листопад » 4 » Насильство в освітньому середовищі
    12:09
    Насильство в освітньому середовищі
    «Насильство в освітньому середовищі» – питання міжнародної конференції в Москві
    Заступник Голови Профспілки Сергій Романюк взяв участь у роботі Міжнародної конференції «Насильство в освітньому середовищі. Причини, тенденції загострення, пошук рішень», що відбулася 1 листопада 2011 року у Москві.

    Організаторами Конференції виступили Загальноросійська Профспілка освіти, Інтернаціонал освіти і Московський державний психолого-педагогічний університет.

    Мета Конференції – визначення причин виникнення і поширення насильства в середовищі освіти, перш за все, щодо вчителів і означити шляхи виходу з таких ситуацій.

    Конференція об’єднала представників Європейського комітету Інтернаціоналу освіти, Британської Ради в Москві, експертів з питань організації праці та психологічної підготовки вчителів з Англії, Фінляндії та Швеції; делегації профспілок освіти зі Словенії, Болгарії, Чехії, Литви, Білорусії, України; членів Загальноросійської Профспілки освіти та Асоціації кращих шкіл, народних вчителів, переможців Всеросійських професійних конкурсів педагогічної майстерності, представників батьківської та учнівської громадськості, ЗМІ; психологів, фахівців з прав людини, громадських діячів.

    Відкриваючи пленарне засідання, голова Загальноросійської Профспілки освіти Галина Меркулова наголосила: «На жаль, часто факти насильства стосовно вчителів із тих, чи інших причин замовчуються. А якщо ж про них починають говорити відкрито, то це додає їм відтінок скандальності. Тому нам невідомі реальні масштаби цього явища. І сьогоднішня конференція – це лише перший крок до вирішення проблеми».

    Абсолютний переможець конкурсу «Учитель року Росії-2010» Андрій Гаріфзянов звернув увагу учасників на зростання насильства стосовно педагогів. «Думаю, це, насамперед, пов'язано і з низьким рівнем престижу нашої професії в очах суспільства», – наголосив освітянин.

    Загалом, у рамках конференції були організовані пленарні засідання, представлені доповідями про сучасні проблеми взаємодії учасників освітнього процесу та заходи щодо захисту прав вчителів у Росії і за кордоном. Функціонували дискусійні майданчики – «Психолого-педагогічна підготовка як фактор захисту вчителя», «Правові механізми протидії насильству в освітньому середовищі», «Роль ЗМІ у запобіганні насильства в освітньому середовищі», які викликали неабияку зацікавленість учасників та відкрите обговорення гострих питань.

    Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення
    Переглядів: 638 | Додав: adminbc | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Конструктор сайтів - uCoz