КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Білоцерківська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Лютий 2014  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
         12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    2425262728

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 21:14

    Головна » 2014 » Лютий » 7 » Президія ФПУ
    19:32
    Президія ФПУ
    На президії ФПУ визначено завдання та дії профспілок у поточній ситуації
    На президії ФПУ визначено завдання та дії профспілок у поточній ситуаціїАктуальні питання захисту соціально-економічних прав та інтересів працюючих були у центрі уваги учасників засідання Президії Федерації профспілок України, що відбулось 30 січня у Будинку спілок. Вів засідання Голова ФПУ Юрій Кулик.

    Перед початком заходу його учасники хвилиною мовчання вшанували пам’ять людей, які загинули під час загострення протистояння в Україні.

    Президія ФПУ розглянула питання «Про поточну ситуацію та дії Федерації профспілок України на сучасному етапі». У виступах членів Президії ФПУ наголошувалось, що основною причиною загострення соціально-політичної ситуації в країні є неоднакове сприйняття громадськістю напрямів та темпів економічної та політичної інтеграції України. Соціальний діалог в Україні виявився неспроможним врегулювати конфліктні питання чи визначити зрозумілу суспільству дорожню карту послідовності та етапності дій на їх розв’язання, а відтак потребує докорінного вдосконалення.

    Учасники засідання підкреслювали, що в цих умовах потрібна Національна платформа соціального партнерства, яка має базуватися на відмові від політики дешевої робочої сили шляхом адекватного розподілу результатів праці між власником, державою і працівником, взаємозв’язку економічного і соціального результатів, мінімізації конфронтаційної поляризації суспільства та будуватись на консолідованих діях соціальних партнерів на викорінення бідності серед працюючих, на розвиток високопродуктивних робочих місць з гідними умовами праці.

    Учасники засідання висловили консолідовану позицію про те, що профспілки мають стати головним лобістом формування нової доктрини економічного і соціального розвитку «Конкурентна економіка на основі гідної праці на високопродуктивних робочих місцях».

    Президія ФПУ доручила робочій групі, яка готвала проект постанови з цього питання, допрацювати документ із врахуванням пропозицій всеукраїнських галузевих профорганізацій та регіональних об’єднань профспілок.

    Під час засідання було також обговорено дату проведення та порядок денний засідання Ради ФПУ. Вирішено провести засідання Ради ФПУ 27 лютого 2014 року.

    Визначено порядок денний засідання:

    1.Про першого заступника Голови ФПУ.
    2.Про завдання профспілок щодо захисту соціально-економічних прав та інтересів працюючих у сучасних умовах.
    3.Про основні показники бюджету ФПУ на 2014 рік.

    Учасники засідання Президії ФПУ обговорили також ряд інших актуальних питань діяльності ФПУ, зокрема, про проведення науково-практичної конференції «Профспілковий рух. Посилення ролі профспілок у формуванні соціальної держави», про заходи щодо збереження майна ФПУ тощо.

    Одноголосно прийнято постанову Президії ФПУ, якою було зобов’язано Голову ФПУ Юрія Кулика відкликати попередньо направлені ним дві позовні заяви до Печерського і Дарницького районних судів м. Києва з приводу відшкодування завданої матеріальної шкоди Будинку спілок, які викликали правову колізію.
    Переглядів: 577 | Додав: adminbc | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Конструктор сайтів - uCoz