КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Білоцерківська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Квітень 2012  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 20:13

    Головна » 2012 » Квітень » 19 » Сплата єдиного внеску на соціальне страхування
    16:50
    Сплата єдиного внеску на соціальне страхування
    До Федерації профспілок України надходять звернення територіальних органів Пенсійного фонду України щодо сприяння в погашенні первинними профспілковими організаціями заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

    Несплата єдиного соціального внеску позбавляє працівника на соціальний захист у сфері соціального страхування, в першу чергу на пенсійне забезпечення. Період роботи без сплати єдиного внеску не зараховується до страхового стажу, а, відповідно, за цей період не враховується заробітна плата для обчислення пенсій. В результаті занижується розмір пенсії.

    З іншого боку, несплата внесків на пенсійне страхування знижує рівень доходів до Пенсійного фонду, а відтак, це впливає на рівень пенсійного забезпечення у цілому в Україні.

    Крім того до Федерації профспілок України збільшилась кількість звернень від колишніх профспілкових працівників щодо надання допомоги у підтвердженні їхньої заробітної плати в період роботи в профспілкових організаціях, у зв'язку з тим, що архівні документи цих профспілкових організацій не збереглися.

    До відома, довідка про заробітну плату особи видається на підставі особових рахунків, платіжних відомостей та інших документів про нараховану та сплачену заробітну плату підприємством, установою чи організацією, де працювала особа, яка звертається за пенсією. Якщо такі підприємства, установи, організації ліквідовані або припинили своє існування з інших причин, то довідки про заробітну плату видаються правонаступником цих підприємств, установ чи організацій або архівними установами. Установлення заробітку для обчислення пенсії на підставі показань свідків не допускається. Виписка зі штатного розпису про посадовий оклад, профспілкові квитки, квитки партій та рухів, громадських об'єднань не можуть служити документами, що засвідчують фактичний заробіток для обчислення розміру пенсії. У разі не збереження архівних документів про заробітну плату працівників, вони не можуть у повному обсязі реалізувати свої права у сфері пенсійного забезпечення.

    З метою недопущення погіршення соціального захисту працівників профспілкових організацій та забезпечення їхніх законних пенсійних прав просимо довести зазначене вище до профспілкових організацій усіх рівнів та розробити заходи, спрямованих на забезпечення своєчасної сплати і в повному розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, а також збереження архівних документів у встановленому порядку.
    Переглядів: 567 | Додав: adminbc | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Конструктор сайтів - uCoz