КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Білоцерківська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Листопад 2014  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
         12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 19:01

    Головна » 2014 » Листопад » 25 » "Захист Вітчизни" повертається в школу!
    15:58
    "Захист Вітчизни" повертається в школу!
    Розроблено програму "Захист Вітчизни" для старшокласників
    Розроблено програму "Захист Вітчизни" для старшокласниківМіністерством освіти і науки розроблено та запропоновано для громадського обговорення проект навчальної програми "Захист Вітчизни" для учнів 10-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів.

    Метою навчального предмета "Захист Вітчизни" є набуття знань старшокласниками про задачі Збройних Сил України та інших військових формувань, засвоєння основ захисту Вітчизни, цивільного захисту, медико-санітарної підготовки.

    Також предмет має формувати та удосконалювати у старшокласників життєво необхідні знання, уміння і навички щодо захисту Вітчизни і військово-патріотичного виховання, підготовити учнів до захисту Вітчизни тощо.

    Передбачається, що предмет "Захист Вітчизни" стане обов’язковим навчальним предметом, який викладатиметься у старшій школі навчальних закладів системи повної загальної середньої освіти.

    У навчальній програмі "Захист Вітчизни" подається перелік розділів і тем та розрахунок годин на курс навчання юнаків і на курс навчання дівчат з різним потижневим навантаженням. Навчальний матеріал програми розподіляється по періодам навчання, окремо для групи юнаків і для групи дівчат.

    Також, з метою практичного закріплення рівня знань, умінь та навичок учнів програмою заплановане проведення військово-польових зборів.

    До заходів військово-патріотичного виховання у розділ річного плану навчального закладу включатиметься вивчення традицій, історії, духовної спадщини, символіки, звичаїв українського народу, національної гідності, культури міжнаціональних відносин, морально-психологічних якостей громадянина, патріота, захисника Вітчизни.

    Програмою також передбачено відвідування учнями військових частин з метою ознайомлення їх зі зброєю і бойовою технікою, з побутом і життям військовослужбовців, відвідування військових музеїв, зустрічі з ветеранами Збройних Сил, проведення туристичного походу з військово-патріотичною тематикою.

    Проектом навчальної програми "Захист Вітчизни" для учнів 10-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів передбачено, що предмет викладатиметься на підставі діючого законодавства та входитиме до інваріантної складової Типових навчальних планів загальноосвітніх навчальних закладів ІІІ ступеня.
    Переглядів: 468 | Додав: adminbc | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Конструктор сайтів - uCoz