КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Білоцерківська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Травень 2024  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 03.05.2024, 09:19

    Головна » Архів матеріалів
    Білоруські профспілки: оптимізація штатів призведе не до зростання зарплат вчителів, а до погіршення якості послуг

    У міністерстві фінансів Білорусі пропонують для підвищення заробітної плати працівників бюджетної сфери оптимізувати штати і зменшувати витрати.
    Проте у профспілках працівників освіти та охорони здоров'я радять дуже обережно підходити до питання скорочення працівників і відзначають, що у галузей практично вичерпані внутрішні резерви для зростання заробітної плати. При цьому і представники профспілок, і білоруські депутати вважають, що такий шлях призведе до погіршення якості соціальних послуг.

    Без дотацій з бюджету освіта не виживе

    Голова білоруської профспілки працівників освіти Александр Бойко вважає, що до оптимізації штатної чисельності працівникі ... Читати далі »
    Переглядів: 518 | Додав: adminbc | Дата: 22.11.2013

    Особливості звільнення працівника за власним бажанням у період тимчасової непрацездатності

    Статтею 38 Кодексу законів про працю України (далі – КЗпП) передбачено, що працівник має право розірвати трудовий договір, укладений на невизначений строк, попередивши про це власника чи уповноважений ним орган письмово за два тижні.

    На практиці трапляються випадки, коли працівник виявив бажання розірвати трудовий договір, письмово повідомив про це роботодавця за два тижні до бажаного звільнення, але протягом цього періоду захворів і в останній день роботи перебуває на лікарняному.

    В такій ситуації виникають труднощі в застосуванні частини 3 статті 40 КЗпП України, якою встановлено заборону звільнення працівника з ініціативи власника або уповноваженого ним органу в період його ... Читати далі »
    Переглядів: 481 | Додав: adminbc | Дата: 22.11.2013

    Щодо початку 2013-2014 навчального року

    На звернення профспілкових організацій щодо початку 2013-2014 навчального року ЦК Профспілки працівників освіти і науки України повідомляє наступне.

    Пунктом 1 ст. 16 Закону України «Про загальну середню освіту» установлено, що навчальний рік у загальноосвітніх навчальних закладах незалежно від підпорядкування, типів і форм власності розпочинається у День знань – 1 вересня.

    Наказом Міністерства освіти і науки України від 04.07.2013 № 894 «Про підготовку до 2013-2014 навчального року» передбачено урочисте проведення 1 вересня 2013 року Дня знань.

    У цьому році День знань припадає на неділю.

    Відповідно до ст. 52 Кодексу законів про працю України робочий тиждень, а саме п'ятиденний або шестиденний, встановлюється власн ... Читати далі »
    Переглядів: 431 | Додав: adminbc | Дата: 23.08.2013

                                      Спартакіада ... Читати далі »

    Переглядів: 572 | Додав: adminbc | Дата: 01.04.2013

    За рішенням 62-ї сесія Генеральної Асамблеї ООН (19.11.2009) 20 лютого проголошено Всесвітнім днем соціальної справедливості. Цей день відзначається з 2009 року. Ініціатива започаткування Всесвітнього дня соціальної справедливості належить урядові Киргизстану. Проект резолюції, співавторами якого виступили близько 80 держав, був прийнятий консенсусом. У документі підкреслюється, що соціальний розвиток і соціальна справедливість – необхідні умови підтримки миру і безпеки як всередині кожної окремої країни, так і у взаємовідносинах між ними.

    Соціальна справедливість є основоположним принципом мирного та благополучного співіснування як в самих країнах, так і між різними країнами. Для Організації Об'єднаних Націй прагнення соціальної справедливості для всіх лежить в самому центрі її гл ... Читати далі »
    Переглядів: 465 | Додав: adminbc | Дата: 19.02.2013

    Серед численних жіночих свят найзнаменнішим є свято святої великомучениці Катерини, яке щорічно відзначається на 7 грудня.

    Дослідники християнських вірувань вважають, що в давнину це було свято дівочої долі, але згодом церква пов’язала його зі святою Катериною («чиста душею» – так перекладається ім'я з грецької).

    Ця розумна й освічена жінка була страчена за віру близько 373 року, а єгипетські християни поховали її в монастирі на Сінайській горі.

    Життя Катерини припало на кінець III – початок IV ст. – період найтяжчих гонінь на християн за часів імператора Максиміліана. Катерина була дочкою грецького царя Ксантоса. Александрія, де мешкала родина царя, вважалася тоді справжнім центром наук та мистецтв.

    Здібна та допитлива дівчина вивчала філософію, діалектику, ... Читати далі »
    Переглядів: 502 | Додав: adminbc | Дата: 07.12.2012

    У випадках звернень керівників дошкільних навчальних закладів, яким назву посади «завідувач» змінено на посаду «директор», до органів Пенсійного фонду України за реалізацією своїх прав на пенсійне забезпечення за вислугою років або виплату грошової допомоги при виході на пенсію за віком виникають ускладнення.

    Така ситуація склалась внаслідок того, що при цьому не було повною мірою проаналізовано, а відтак, і не узгоджено назву посади керівника дошкільного навчального закладу з нормами пов’язаних нормативно-правових актів. Також не враховано можливі негативні наслідки зміни назви посади цієї категорії керівників при вирішенні питань, що стосуються не тільки їх пенсійних, а й трудових прав.

    Так, у разі призначення особі, яка працює на посаді завідувача дошкільного навчального з ... Читати далі »
    Переглядів: 662 | Додав: adminbc | Дата: 07.12.2012

    Із вступного слова Прем'єр-міністра України Миколи Азарова на засіданні Уряду 28 листопада 2012 року

    Хочу звернути вашу особливу увагу на повідомлення в засобах масової інформації, звернення на адресу Уряду і безпосередньо до Прем’єр-міністра щодо окремих фактів затримки виплати заробітної плати.

    Ми розібралися, що відбувається. Ситуація насправді наскільки некритична, настільки ж неприйнятна. По-перше, тому, що її використовують для політичних спекуляцій і нагнітання напруженості. По-друге, тому, що крім відповідальної, предметної роботи з вирішення окремих проблем, нічого не потрібно.

    Доручаю Міністру фінансів разом з Міністром соціальної політики завтра провести всеукраїнську селекторну нараду з усіма керівниками регіонів, з’ясувати причини окремих випадків затри ... Читати далі »
    Переглядів: 502 | Додав: adminbc | Дата: 03.12.2012

    На новорічні свята підприємствам рекомендовано перенести робочий день з 31 на 29 грудня. Це визначено розпорядженням Кабінету Міністрів України від 28 листопада 2011 р. №1210-р «Про перенесення робочих днів у 2012 році», до якого було внесено відповідні зміни розпорядженням Уряду №715-р від 26 вересня 2012 року.
    Уряд рекомендував перенести у 2012 році для працівників підприємств, установ і організацій, яким встановлено п’ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями в суботу та неділю, робочий день з понеділка 31 грудня на суботу 29 грудня.
    Водночас ці рекомендації не стосуються органів Пенсійного фонду України, Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта», Державної казначейської служби та банківських установ.
    Такі рекомендації було зроблено задля можливо ... Читати далі »
    Переглядів: 489 | Додав: adminbc | Дата: 03.12.2012

    Жовтень – це не лише пора жовтіння листя, а й час завершення усіх польових робіт і приготувань до зими.

    Цю назву місяць має ще з часів Київської Русі. У народі його іменували грязень, бо грузькі дороги; хмурень, бо дощових днів багато; зазимник, бо перші заморозки починаються; листопадник – починає опадати листя і весільник, адже, починаючи від Покрови, 14 жовтня, вже дозволялося справляти весілля.

    У різні часи його називали по різному, але прижилася і залишилася нинішня ностальгічно-прониклива назва – жовтень.

    Цікавим є той факт, що у прадавні часи в Північній півкулі планети він мав назву місяць Кота. Враховуючи особливості людської психології, стародавні мудреці саме другий місяць осені присвятили цьому улюбленце ... Читати далі »
    Переглядів: 574 | Додав: adminbc | Дата: 31.10.2012

    « 1 2 ... 18 19 20 21 22 ... 25 26 »
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Конструктор сайтів - uCoz